Házirend 

2021-es évre szólóan :

frissítve 2021.04.08.10:00

1.            A területre lépéssel elfogadja a helyi házirendet, valamint beleegyezik, hogy a területen készült felvételeket a tó tulajdonosa, üzemeltetője felhasználhassa reklámfilm készítés és reklámozás céljából, valamint bizonyítási eljárás esetén.

2.            Az éves horgászat, szabadidős és nyaralótáboroztatás foglalkoztatásra, lehetőség szerint, minimum 24 órával jelentse be telefonon érkezését, de mindenképp a helyszínen jelentkezzen be az őrházban melyet az "intézmény vezető" tábla jelez. A foglalkoztatás baráti verseny idejében a verseny szabályzatnak megfelelően történik.

3.            Horgászatot érvényes horgász igazolvány birtokában lehet megkezdeni.

4.            A  privát, kezelt, kialakított helyen, a hely kialakítója-kezelője-karban tartója elsőbbséget élvez horgászat és terület használat célból. Az elsőbbségi használati jogot csak a foglalkoztató szüntetheti meg. Átmenetileg verseny idejére, vagy a terület fejlesztése céljából.  A közösségi partszakasz használata érkezési sorrendben történik. A privát hely kijelölését követően aki nem teljesíti a terület fejlesztése céljából a kialakítását Március végéig, az elsőbbségi jogát elveszíti. Ebben az esetben is  a horgász foglalkoztatást igénybe veheti a megfizetett árral egyen értékű területi engedéllyel. Szeptember 1.től a az értékesített, el kelt területek elsődleges használati jogát a tartós bérlőket illeti meg.

5.            A kitelepített lakókocsit  terület fejlesztése céljából, haladéktalanul el kell távolítani másik területre. A fejlesztés befejezése után vissza állítható !

6.          A tó partjairól a horgászat max. a bójáig (50m.ig) lehetséges. A közösségi partszakaszon 2,5m.-enként 1 bot használható partról merőlegesen bedobva a készséget, kivételt képez a 5m.hosszúságuig spicpotos horgászat.

7.           Amennyiben lehetőség van minden nemes hal fogást, fogás közben jelezni. De mindenképpen megszákolást követően jelezni visszaengedés elött. 

8.            Pergető horgászat lehetséges.

9.           Csónakos-csónakból való horgászat megfelelő védőfelszerelések mellett engedélyezett, csónakos halradar és a kézi behordás engedélyezett, amennyiben az éppen horgászó horgásztársaink nem zavarjuk, vagy engedélyét megértük.

10.            Sátor, lakókocsi használata engedélyezve.

11.        A hozott göngyöleget, hulladékot távozáskor kérjük, vigyék el. Tilos a vízparton szemetelni, a horgászhelyen szemetet hagyni, ideértve a dohányzásból származó hulladékokat is.

12.       Kötelező az éves területi engedéllyel rendelkező horgászok és vendégeik facebook - kapcsolat tartása

13.        Engedett a horgászállás mellé autóval állni. Távozáskor kötelező a gépjárművet kérés nélkül átvizsgálásra bocsátani, távozáskor az őrházba megjelenni.

14.        Etetőhajó és halradar használata engedélyezett.

15.        Robbanó motoros gép használat, terület rendezés és karbantartás április 1.-től kedd, szerda, csütörtök napokon lehetséges 8:00-18:00 között, szeptember 1.ig

16.        Alkoholos és illuminált állapotban a foglalkoztatást és a területre lépést megtagadhatjuk illetve a területről távozásra kényszerítjük. Zene hallgatást a szomszédunk nyugalmát nem zavaró módon lehetséges, Tilos a tóban fürödni, strandolni - A pont megszegése súlyos házirend megszegésének minősül ami szerződés bontással jár.

17.        Tűzrakás csak is engedéllyel lehetséges a kijelölt helyeken! A tűzrakás fával vagy gáz zsámollyal lehetséges -  A pont megszegése súlyos házirend megszegésének minősül ami  egyszeri figyelmeztetést követően a második alkalommal szerződés bontással jár.

18.        A közösségi mellékhelyiség használati díja 200Ft/alkalom. Igényelhető saját parcellára kihelyezett privát toy-toy 25.000Ft. Az ürítéséért a szolgáltató viszont a tisztán tartásáért és a közösségi helységben a tisztasági papírért a szerződő és vendégei felel. Mobil wc belső méretei: Mélység: 100 cm Szélesség: 100 cm Magasság: 212 cm Standard mobil wc külső méretei: Mélység: 106 cm Szélesség: 106 cm Magasság: 232 cm Mobil wc súlya: 74 kg Mobil wc szennyvíz tartály befogadóképessége: 208 liter  Takarítás menete: Mobil wc fekália tartályának kiszippantása, kimosása, kellemes illatú vegyszeres fertőtlenítése, feltöltése, Mobil wc fülke külső és belső gőzborotvával való mosása, vegyszeres fertőtlenítése, Mobil wc papírral való feltöltése. Higiéniai szempontokat figyelembe véve a területen való nem megfelelő széklet ürítés, súlyos házirend megszegésének minősül ami szerződés bontással jár.

19.        A lezárt területekre belépni tilos !

20.        Szocializált háziállat a területre hozható

A házirend megszegése  3 szoros figyelmeztetést követően, bizonyos esetekben azonnali szerződés bontással jár, mely esetben a területet és a rajta található ingóságot maximum 3 napon belül el kell hagyni és távolítani. Pénz vissza fizetés nem jár. Károsító magatartás esetében feljelentést és kártérítési kötelezettséget von maga után.


2022 évtől bevezetésre kerülő házirend de már egyes pontjai idén is alkalmazható : 

·        A házirendet betartani a szerződő fél köteles.

·        A házirend megismertetéséért és betartásáért ismerőseik, rokonaik és vendégeik irányában a névre szóló szerződők a felelősek.

·        A területen tartózkodók kötelesek egymásra tekintettel lenni. A területen tartózkodók kötelesek egymást figyelni és a házirendet betartatni, a szabálytalanságot jelenteni, szükség esetén dokumentálni.

·        A házirend megszegése azonnali szerződésbontással jár, mely esetben a területet és a rajta található ingóságot maximum 3 napon belül el kell hagyni és távolítani. Pénz visszafizetés nem jár. Károsító magatartás esetében feljelentést és kártérítési kötelezettséget von maga után. Egyedi méltánylást esetekben a szerződés felmondássá pénzben megváltható. Kisebb kihágás esetén minimum 50.000, legfeljebb az aktuális kifüggesztett árjegyzék szerinti éves bérleti díj összeg. Ezen felül az okozott kárért a bérlő objektíve felel.

·        Az éves bérleti szerződők a bérelt területen elsőbbséget élveznek a horgászat és terület  használat célból.

·        A tó használata horgászat célból : A hatályos helyi horgászrend szerint

·        A tóban fürödni tilos

·        A bérelt területen kizárólag lakókocsi, lakóautó, helyezhető el.

·        A bérelt területen kemping sátor maximum 10 napig helyezhető el. Kivételt képez legfeljebb három egymást követő nap, a napvédő, eső védő, árnyékoló és horgász sátor.

·        A bérelt területek közötti elkerítést egységesen, mindig a víz felé fordulva a jobb oldalra eső oldalért vagyunk felelősek. Az egységes kerítés rendszer lehet vadászkerítés, melyről részletes anyaginformációt a tulajdonostól kaphat

·        A bérelt terület víz partján, mind két határolt oldalról kötelező minimum 1,5m. nád falat hagyni.

·        A bérelt területen való stégépítésre lehetőség van, de feltételhez kötött. Feltétel a stég tervrajzának benyújtása a vízkezelő felé.

·        A bérelt területen saját emésztő kiépíthető, de feltételhez kötött. Feltétel az emésztő a jogszabálynak megfelelő tervrajzának benyújtása, elbírálása.

·        A zsúfoltság elkerülése érdekében 1 területen egyszerre max. 3 pár (6db.) horgász készség lehet bent, Amennyiben a szomszédos területen nem tartózkodnak a használt botok száma növelhető.

·         Egyéb célokra pl. locsolás a tó vize használható. Kerti tusoló a pártól minimum 15méterre létesíthető.  Egyéb célokra pl. mosogatás, a felhasznált víz kizárólag zárt rendszerű tárolóba engedhető melynek ürítéséért a bérlő felel.

·        Robbanó motoros gép használat, területrendezés és karbantartás kedd, szerda, csütörtök napokon lehetséges 8:00-19:00 között

·        Zenehallgatást a szomszédunk nyugalmát nem zavaró módon lehetséges

·        Tűzrakás az éppen hatályos tűzgyújtási tilalmat, a helyi rendeleteket figyelembe véve lehetséges

·        Szocializált háziállat a területre hozható

·        A tulajdonos fen tartja a jogot évi 12 nap horgászverseny célból a terület birtoklására, melyről verseny előtt minimum 30 nappal tájékozódhat, az adott napon a terület használatért cserébe az egyéb díjakból a bérleti díj jóvá írásra kerül minimum 2000ft./nap Verseny előtt az etetés 1 nappal tilos.

·        A hulladék elszállításról a tulajdonod gondoskodik, díját a bérlő fizeti. A levágott Vizi növényzet is hulladéknak számít a vízben hagyni tilos

·        A bérelt terület tisztántartásáért, kert gondozásáért, terület gondozásáért a bérlő felel. Elhanyagolt terület esetében büntetés és kényszerkaszálás. A terület és kert gondozás kiváltható előre megegyezve havi 5.000Ft. értékben

·        Magas erősségű reflektor használata saját föld terület megvilágítására engedélyezett, de éjszakai horgászat során a vízre világítani csak nem rögzített fényforrással lehet (fejlámpa, kézi elemlámpa)

·        Szakurai virágzás ideje alatt a csónakos közlekedés elsőbbséget élvez a horgászattal szemben

·        A hét első munkanapján a területre való látogatás telefonos egyeztetés után lehetséges

·        Nyitva tartás : nappal 8:00-20:00 éjszaka 20:00-8:00

Horgász házirend :

·        Kötelező felszerelések: nagy merítő szák, falas pontymatrac vagy pontybölcső és halfertőtlenítő, minőségi ponty zsák

·        Horgászatot érvényes horgász igazolvány birtokában lehet megkezdeni.

·        A tó rövid partjairól a horgászat max. a bójákig lehetséges

·        A horgász készséget kidobni, vagy lerakni a bérelt területek szektorából melyet bója jelez tilos

·        Az 1kg feletti fekete sügeret és a 3,99Kg. feletti fogott nemes halat, amurt külön szabályozás véd, ami megköveteli, hogy a fotózás guggolva végezhetik el ! A fogott halat kíméletesen vissza kell engedni.

·        A 10kg. feletti fogott halat jelenteni köteles. Köteles hitelesítésig megfelelő körülmények közt a hitelesítő érkezésig tárolni. A megfelelő körülmény : mérlegelő, esetleg minőségi ponty zsák.

·        Pergető horgászat lehetséges.

·        Csónakos halradar - csónakból való horgászat és a kézi behordás megfelelő védőfelszerelések mellett, saját felelősséggel a kijelölt szektoron belül engedélyezett.

·        Csónak kizárólag  elektromos motorral használható

·        Etetőhajó és halradar használata a kijelölt szektoron belül engedélyezett.

·        A tó északkeleti sarkán lévő náddal fedett terület és 2m. körzetében horgászni tilos

·        A 3,99 kg.nál nagyobb testtömegű  bármely halat megtartani tilos. Bármely fajú ragadozó hal 70cm.nél nagyobb testhosszal rendelkezés esetében a visszaengedés előtt a halászati jogosult vagy megbízottja irányában jelezni kell.  

·        A lezárt területekre belépni tilos !

·        Vízparti növényzetet a halászati jogosult jóváhagyásával, horgász állás terjedelméig lehet íratni.

·        Napijegy váltásakor vagy a horgász plasztik kártyát vagy a horgász vizsga bizonyítványt esetleg érvényes arcképes igazolványt vagy 10.000ft-ot letétbe kell helyezni

·        A gépjárművet és horgász felszerelést távozás előtt és horgászat közben, köteles kérésre az átvizsgálást biztosítani

·        A halas napi területi jegyben és halas éves területi bérletben meghatározott mennyiségű fogott halat, maximum 12 órán keresztül lehet a haltartóban tárolni

·        Nappali Sport jegy 2000/12óra

·        Éjszakai Sport jegy 3000/12óra

·        Éves sportjegyet csak parcellára lehet váltani.

·        Éves sport jegy éves parcella bérlőknek az árban bele foglalva 3 főre, ezen felül 20.000Ft/ fő


2021.01.01 - 2021.03.31 között érvényes házirend  :

1.            A területre lépéssel elfogadja a helyi házirendet, valamint beleegyezik, hogy a területen készült felvételeket a tó tulajdonosa, üzemeltetője felhasználhassa reklámfilm készítés és reklámozás céljából, valamint bizonyítási eljárás esetén. 

2.            A házirend a regisztráció-időpont foglaló része. A terület kizárólag regisztrációval-szerződéssel-megállapodással-időpont foglalással látogatható. A Névre szóló szerződők felelősége és kötelezettsége a vendégeivel a házirendet elolvastatni és betartatni.

3.            A területen tartózkodók kötelesek egymásra tekintettel lenni. Kötelesek egymást figyelni és a házirendet betartatni, a szabálytalanságot akár vieóval rögzíteni és jelenteni. A jelentett szabálytalanságot díjazom a nem jelentett szabálysértésért ugyan olyan szankció jár mint a szabálytalanság elkövetőjével szemben.

4.            Az éves horgászat, szabadidős és nyaralótáboroztatás foglalkoztatásra, lehetőség szerint, minimum 24 órával jelentse be telefonon érkezését, de mindenképp a helyszínen jelentkezzen be az őrházban melyet az "intézmény vezető" tábla jelez. A foglalkoztatás baráti verseny idejében a verseny szabályzatnak megfelelően történik. 

5.            Kötelező felszerelések : nagy merítő szák, falas pontymatrac vagy pontybölcső és halfertőtlenítő. Amennyibe nem rendelkezik ezekkel, a felszerelésekkel jelezze.

6.            Horgászatot érvényes horgász igazolvány birtokában lehet megkezdeni. 

7.            A  privát, kezelt, kialakított helyen, a hely kialakítója-kezelője-karban tartója elsőbbséget élvez horgászat és terület használat célból. Az elsőbbségi használati jogot csak a foglalkoztató szüntetheti meg. Átmenetileg verseny idejére, vagy a terület fejlesztése céljából. Ebben az esetben amennyiben lehetséges másik területre kell költözni.  A közösségi partszakasz használata érkezési sorrendben történik. A privát hely kijelölését követően aki nem teljesíti a terület fejlesztése céljából a kialakítását Március végéig, az elsőbbségi jogát elveszíti. Ebben az esetben is  a horgász foglalkoztatást igénybe veheti. 

8.           A területre lépést, a szerződésen feltüntetett mennyiségű személy és gyermekeik (18éves korig) vehetik igénybe, a szerződéssel rendelkezők jelen létével vagy meghatalmazásával. A meghatalmazás telefonon elegendő.

9.         Lakókocsit kizárólag az előre legyeztetettet, közösen kiválasztott helyen tárolhat. A kitelepített lakókocsit  terület fejlesztése céljából, haladéktalanul el kell távolítani másik területre. A fejlesztés befejezése után vissza állítható ! 

10.          A tó rövid partjairól a horgászat max. a bójáig (50-100m.ig) lehetséges. A közösségi partszakaszon 2,5m.-enként 1 bot használható partról merőlegesen bedobva a készséget, kivételt képez a 5m.hosszúságuig spicpotos horgászat. 

11.            Az 1kg feletti fekete sügeret és a 3,99Kg. feletti fogott nemes halat, amurt külön szabályozás védi, ami megköveteli hogy a fotózás guggolva végezhetik el ! 

12.           Amennyiben lehetőség van minden fogást, fogás közben jelezni. De mindenképpen megszákolást követően jelezni visszaengedés elött. A tóból őshonos halat elvinni tilos !

13.            Pergető horgászat lehetséges.

14.           Csónakos-csónakból való horgászat megfelelő védőfelszerelések mellett engedélyezett, csónakos halradar és a kézi behordás engedélyezett, amennyiben az éppen horgászó horgásztársaink nem zavarjuk, vagy engedélyét megértük.

15.            Sátor, lakókocsi használata engedélyezve a vízpartól legalább 10m. távolságra. A lakókocsi kitelepítése további összegért lehetséges.

16.        A hozott göngyöleget, hulladékot távozáskor kérjük, vigyék el. Tilos a vízparton szemetelni, a horgászhelyen szemetet hagyni, ideértve a dohányzásból származó hulladékokat is.

17.       Kötelező a horgászok és vendégeik facebook - kapcsolat tartása

18.        Engedett a horgászállás mellé autóval állni. Távozáskor kötelező a gépjárművet kérés nélkül átvizsgálásra bocsátani, távozáskor az őrházba megjelenni.

19.        Etetőhajó és halradar használata engedélyezett. 

20.        Robbanó motoros gép használat, terület rendezés és karbantartás április 1.-től kedd, szerda, csütörtök napokon lehetséges 8:00-18:00 között. 

21.        Alkoholos és illuminált állapotban a foglalkoztatást és a területre lépést megtagadhatjuk illetve a területről távozásra kényszerítjük. Zene hallgatást a szomszédunk nyugalmát nem zavaró módon lehetséges, Tilos a tóban fürödni, strandolni - A pont megszegése súlyos házirend megszegésének minősül ami szerződés bontással jár.

22.        Tűzrakás csak is engedéllyel lehetséges a kijelölt helyeken! A tűzrakás fával vagy gáz zsámollyal lehetséges -  A pont megszegése súlyos házirend megszegésének minősül ami  egyszeri figyelmeztetést követően a második alkalommal szerződés bontással jár.

23.        A közösségi mellékhelyiség használati díja 200Ft/alkalom. Igényelhető saját parcellára kihelyezett privát toy-toy 25.000Ft. Az ürítéséért a szolgáltató viszont a tisztán tartásáért és a közösségi helységben a tisztasági papírért a szerződő és vendégei felel. Mobil wc belső méretei: Mélység: 100 cm Szélesség: 100 cm Magasság: 212 cm Standard mobil wc külső méretei: Mélység: 106 cm Szélesség: 106 cm Magasság: 232 cm Mobil wc súlya: 74 kg Mobil wc szennyvíz tartály befogadóképessége: 208 liter  Takarítás menete: Mobil wc fekália tartályának kiszippantása, kimosása, kellemes illatú vegyszeres fertőtlenítése, feltöltése, Mobil wc fülke külső és belső gőzborotvával való mosása, vegyszeres fertőtlenítése, Mobil wc papírral való feltöltése. Higiéniai szempontokat figyelembe véve a területen való nem megfelelő széklet ürítés, súlyos házirend megszegésének minősül ami szerződés bontással jár.

24.        A lezárt területekre belépni tilos !

25.        Szocializált háziállat a területre hozható

A házirend megszegése  3 szoros figyelmeztetést követően, bizonyos esetekben azonnali szerződés bontással jár, mely esetben a területet és a rajta található ingóságot maximum 3 napon belül el kell hagyni és távolítani. Pénz vissza fizetés nem jár. Károsító magatartás esetében feljelentést és kártérítési kötelezettséget von maga után. 


A házirend változásának, módosításának jogát fenntartjuk a terület fejlesztés, építkezés érdekeit figyelembe véve

Titoktartási nyilatkozat.

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

2:47. § [Az üzleti titokhoz való jog. Know-how (védett ismeret)]

(1) Üzleti titok a gazdasági tevékenységhez kapcsolódó minden nem közismert vagy az érintett gazdasági tevékenységet végző személyek számára nem könnyen hozzáférhető olyan tény, tájékoztatás, egyéb adat és az azokból készült összeállítás, amelynek illetéktelenek által történő megszerzése, hasznosítása, másokkal való közlése vagy nyilvánosságra hozatala a jogosult jogos pénzügyi, gazdasági vagy piaci érdekét sértené vagy veszélyeztetné, feltéve, hogy a titok megőrzésével kapcsolatban a vele jogszerűen rendelkező jogosultat felróhatóság nem terheli.

(2) Az üzleti titokkal azonos védelemben részesül az azonosításra alkalmas módon rögzített, vagyoni értéket képviselő műszaki, gazdasági vagy szervezési ismeret, tapasztalat vagy ezek összeállítása (e törvény alkalmazásában: védett ismeret), ha a jóhiszeműség és tisztesség elvét sértő módon szerzik meg, hasznosítják, közlik mással vagy hozzák nyilvánosságra. E védelemre nem lehet hivatkozni azzal szemben, aki a védett ismerethez vagy az azt lényegében helyettesítő hasonló ismerethez

a) a jogosulttól független fejlesztéssel vagy

b) jogszerűen megszerzett termék vagy jogszerűen igénybevett szolgáltatás vizsgálata és elemzése útján

jutott hozzá.

(3) Az üzleti titok megsértésére nem lehet hivatkozni azzal szemben, aki az üzleti titkot vagy a védett ismeretet harmadik személytől kereskedelmi forgalomban jóhiszeműen és ellenérték fejében szerezte meg.

 

1996. évi LVII. törvény a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról

4. § (1) Tilos a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben (a továbbiakban: Ptk.) meghatározott üzleti titkot tisztességtelen módon megszerezni vagy felhasználni, valamint jogosulatlanul mással közölni vagy nyilvánosságra hozni.

(2) Üzleti titok tisztességtelen módon való megszerzésének minősül az is, ha az üzleti titkot a jogosult hozzájárulása nélkül, a vele üzleti kapcsolatban – ideértve az üzletkötést megelőző olyan tájékoztatást, tárgyalást és ajánlattételt is, amelyet nem követ szerződéskötés – vagy bizalmi viszonyban – így különösen munkaviszonyban, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban vagy tagsági viszonyban – álló személy közreműködésével szerezték meg.
0
 .