1.            A tó teljes területén biztonsági és látvány kamera rendszer működik. A területre lépéssel elfogadja a helyi házirendet, valamint beleegyezik hogy a felvételeket bizonyos esetekbe a tó tulajdonosa, üzemeltetője felhasználhassa reklámozás és bizonyítási eljárás céljából. 

2.            A helyi horgászrend megismerése nélkül a horgászatot megkezdeni tilos

3.            Autóval a bérelt parcella területén belül parkolhat, egyébb jármü csak ki-be pakolás céljából álhat az állások mögé. Ki pakolást követően zárt őrzött parkolóban vagy a tógazda által megjelült helyen kérjük az autók parkolását megoldani. A bérelt parcellán kívül és a nem parkolóban parkoló gépjárművek területen tartózkodási dijai a kapun áthaladástól számítva 24órára a személyautó : 1.500Ft.  a kis teher-lakókocsi-lakóautó : 3.000

4.            Sátor használat kijelőlt helyen : ingyenes egyébb helyen 1.000ft/24óra

5.            A szabad horgász állás érdekében, foglaljon horgászállást telefonon vagy személyesen amenyiben nincs foglalt idő a érkezési sorrendben foglalhatóak el a szebed állásaok illetve akár a területre lépést megtagadhatjuk.

6.            A napijegyes vendéghorgászatot érvényes igazolvány leadása és a napijegy(ek) kifizetése után lehet megkezdeni Az éves terület dijat fizetők, a horgászathoz szükséges dokumentumokért maguk felelnek. A vadvizi tavon 1 bottal a verseny tavon 2 bottal lehetséges. Az éves parcellabérlők 3m.-enként 1 bottal horgászhatnak a bérelt területükön. Bedobot kézséget max 50.m távolságig lehet othagyni. Alvás közben horgászni tilos ! 

7.            A horgászatot, nagy merítő szák, pontymatrac vagy pontybölcső és halfertőtlenítő tulajdonában lehet megkezdeni. Hozott pontymatrac, merítő szák, haltartó fertőtlenítése kötelező az erre létrehozott fertőtlenítő vízben. Amennyibe nem rendelkezik ezekkel, a felszerelésekkel 1.000Ft./készlet bérelhető /12óra.  A fogott hallal kíméletesen bánni, A KOPOLTYÚHOZ BENYULNI TILOS. A főldtől max. 100cm. magasságig lehet emelni (a fotózás nem állva történik). A tógazdának ,amennyiben lehetőség van a fogás közben jelezni. 

8/A.             A 9Kg. Feletti fogott pontyot, amurt külön szabályozás védi, ami megköveteli a ponty bölcső vagy a minimum 3cm vastagságú falas nagy pontymatrac használatát. Ezek hiányában a halat a vízből kiemelni TILOS. Ezek hiányában a horgot a merítő szákban, a vízben kell kiszabadítani. Ezek hiányában a Fotózást is kizárólag a vízben végezhetik el ! Ezek hiányában a tógazdának de legalább a "szomszéd" sporttársnak azonnal szólni.

8/B.            A nem szabályszerü hallal való bánás szankciói, kitíltás, a bérleti jogviszony és a maradék bérleti idö azonnali elvesztése mellett, kártérítési eljárást von maga után mely értéke min.50.000Ft., max.2.000.000Ft.

9.            Pergető horgászat időszakosan a tógazda külön engedélyével lehetséges

10.        A nyitva tartás az év minden napján foglalásos alapon, illetve április 1. és Szeptember 30.között  0-24 óráig. A 24 órás nyitvatartás nem azt jelenti hogy bármikor lehet érkezni vagy távozni hanem hogy az időben érkezett vendégeknek nem kell elhagynia az objektumot.

11.        Kapunyitás 07:00, kapuzárás 21:00. A kapu nyitott vagy csukott állapota, nem fügvénye a nyitva tartásnak

12.        Az éjszakai horgászatra 19:00-ig érkezzen meg lehetőség szerint .

13.         A hozott göngyöleget, hulladékot távozáskor kérjük, vigyék el. Tilos a vízparton szemetelni, a horgászhelyen szemetet hagyni, ideértve a dohányzásból származó hulladékokat is. A hulladékot a földes útról balra fordulva a beton útra 200m.re található konténerekbe kérjük elhelyezni

14.        Érkezéskor és távozáskor a part tanya ház elött kérjük álljanak meg és jelentkezzenek be hogy a helyszínt elfoglálják. Távozáskor kötelező a gépjárművet kérés nélkül átvizsgálásra bocsátani. Az átvizsgálás nélkül távozó gépjármű rendszáma alapján és azt vezető társaság horgászengedély által azonosított személyek, hatósági ellenőrzés bevonásával a környező településeken kerülnek ellenőrzésre, valamint a területről végleges kitiltásra.

15.       Etetőhajó és halradar és a kézi behordás engedélyezett.

16.        Tóban megmártózni, fürödni saját felelősségre és a horgásztársaink zavartalan kényelmét figyelembe a kijelölt helyen  engedélyezett, de feltételhez kötött! Feltétel a tóban való megmártózás, fürdés előtt a zuhanyzáskötelező, gyerekeknek is ! A napkrém, napolaj, szúnyogirtó, parfüm és egyéb vegyszerek a tó biológiai állapotát felboríthatják. Alkoholos és illuminált állapotban szigorúan tilos ! Azoknak, akik a feltételt nem tartják be azonnali kitiltást eredményez.

17.        A versenytóról (nagy tó) nem lehet halat elvinni. 

18.        A versenytó és a Vadvizi tó közötti gáton a horgászás tilos.

19.        Tűzrakás csak is a tógazda engedélyével lehetséges a kijelölt helyeken! A tűzrakáshoz erre kihelyezett ingyen használható fával, szénnel vagy hozott fával vagy gáz zsámollyal lehetséges. Tűzgyujtási tilalomnál a tűzrakás az éves bérlőknek saját felelőségre.

20.        A verseny tavon a horgászat kizárólag a jobb oldalon lehetséges a kialakított állásoknál, stégeknél. A lezárt területekre belépni tilos! A behúzás, és a csónak használat engedélyezett de feltételhez kötött. Feltétele minimum 6.fő 48 órás sport horgászata faház használattal. 

21.        A foglalt helyen a horgász készséget csak a foglalt szektorhoz tartozó vízfelületre lehet bedobni, merőlegesen. (Kivétel, ha mellettünk lévő szektorok üresek)!

22.        A vadvízi tavon a sügér, naphal visszaengedése tilos! A fogottakat a kihelyezett haltartóba kell helyezni.

23.        Minimális méretkorlátozás és tilalmi időszak nincs.

24.        A haltartóba rakott halak cseréje tilos.

25.        A sporthorgász jeggyel fogott halat , horgásztársainknak nem ajánlható fel és nem adható oda. Az ily módon cselekvőktől a hal elvételével, azonnali kitiltást könyvelünk el a tárgy évre. 

26.        Maximális súly korlátozás hal elvitele esetében: A 4.00 kg. - A 4 kg feletti ponty és amurt valamint bármely mérettel rendelkező spanyol mintás pontyot, koi pontyot, fátyolos farku kárászt, arany kárászt és compót kíméletesen vissza kell engedni mérlegelést, fotózást, videózást követően. A hallal kíméletesen bánni! A fogást jelenteni a tógazdának. A maximális méretkorlátozás harcsára és busára nem vonatkozik. A Halasjegyben foglalt mennyiségen felül lehetőség van 1.000ft/kg.-os egységáron a megvásárlásra, max. összesen napi 10kg.-ig

27.        A Part tanyaház mellet lévő faházba található meleg vizes közösségi zuhanyzó használata saját felelősségre díjtalan a horgász vendégek és vendégeik számára. A fürdő használata után a fertőtlenítő felmosás kötelező az arra kihelyezett fertőtlenítő eszközzel.

28.        A Part tanyaház külső teraszán lévő kiülők, illetve ott lévő mellék helység (wc, mosdó) használata díjtalan (saját egészségügyi papír használata ajánlott).

29.        A teraszon lévő kényelmi bútorok, el nem vihetőek.

30.        A Part tanyaházba a belépés szigorúan tilos. A belépők magánlaksértést követnek el !

31.        Harcsát vagy busát fogó horgász, a tóba a halat vissza nem engedheti. A tógazdának fogást követően azonnal jelezni a halat leadni vagy megvásárolni van lehetőség.

32.        A süllő és a csuka fogásánál amennyiben a horog a megsértette a halat a tógazdának be kell mutatni aki dönt a hal visszaengedése vagy a leadása végett

33.        Szocializált háziállat a területre hozható a nem szocializált álatokat kérjük keritésen belül tartani.

34.        Illuminált, alkoholos állapotban horgászni és a halat kézbe venni, valamint a vízbe bemenni még megmártózni is TILOS !


0
Az oldal a világ legkönnyebben használható weboldalkészítőjével, a Mozellóval készült.

 .