Egyesületi hírek :

2020.05.23 Szombat 7:00-16:00 Horgászverseny !  23.PONT !

2020 - évben az ivóvíz teljes tó hosszban végig lesz vezetve, valamint a vízellátását biztosító szivattyú is ki cserélésre kerül. Ennek egyszeri parcellánkénti 10.000Ft. összeget a tó gazdának kérjük az év végéig kifizetni. a víz használatának díja egy almérő segítségével lesz kiszámolva mely a szivattyú fogyasztását méri. Ezt a fogosztást az összes parcella részarányosan kell hogy megfizesse a novemberben mért adatok alapján év végéig de legkésőbb a parcella hosszabbítási díj megfizetéséig. Aki a saját területére szeretné a vizet bevezetni, azt önköltségen megteheti de feltételekhez van kötve. a feltétel egy minimum 1m3 zárt tartályt emésztőnek a föld alá leásni. 

 Házirend :

A kapu 21:00 - 7:00 között zárva van. Csak baleset vagy rendkívüli helyzetre való tekintettel kerül kinyitásra. 

Az egyesület tagjai illetve a parcella bérlők legalább 1 nappal jelezzék - amennyiben lehetséges - a 06303919185 telefonszámon Viber illetve messenger alkalmazáson a területre való érkezést akár önmaguk akár ismerősük szeretne a területen tartózkodni. A tó gazda nem minden esetben tartózkodik a területen így a fölösleges várásokat és az esetleges konfliktusok elkerülése végett ajánlatos .

1   A tó teljes területén biztonsági és látvány kamera rendszer működik. A területre lépéssel elfogadja a helyi házirendet, valamint beleegyezik, hogy a felvételeket bizonyos esetekbe a tó tulajdonosa, üzemeltetője, készítője felhasználhassa reklámozás és bizonyítási eljárás céljából. 

2   A helyi horgászrend megismerése nélkül a horgászatot megkezdeni tilos. 

3    A "Hal elviteles jegy" külön szabályai :

Kötelező horgászati felszerelések:  

- merítőháló

- merev falas haltartó

- fonott zsinór használata tilos

Alapvető információk:

- A napijegyben foglalt mennyiségen felül 1.000Ft/kg. a halak ára Napi limit 10kg. napi limit megfogása esetén, át kel adni a következő horgásznak a helyet vagy újra napijegyet kell váltani a további horgászat céljából.

- Legnagyobb elvihető hal súlya max 3,5kg. korlátozása alá esik

- aranykárász, koi kárász, koi ponty, fátyolos kárász védett halfaj szákba rakni tilos

- szákba rakott hal cseréje tilos

- éjszaka csak sport horgászatra van lehetőség

- gáton horgászin csak a tógazda engedélyével lehetséges

Verseny tavon, a fentieken felüli külön szabályzás:

- Halas jegyet szeptember és március között lehet váltani (Kivétel a parcella bérlettel rendelkezőknek.)

- Botonként maximum 1 horoggal horgászhat (Kivétel a parcella bérlettel rendelkezőknek.)

- Maximális elvihető súlykorlát: 2kg (Kivétel a parcella bérlettel rendelkezőknek, akiknek alap esetben 3.5kg. Egyéni esetek ettől eltérhetnek a tulajdonos külön engedélyével)

 Minimális méretkorlátozás és tilalmi időszak nincs. Maximális súly korlátozás hal elvitele esetében: A nagy tavon 2kg. a kis tavon 3.50 kg. - A 3,5 kg feletti ponty és amurt valamint bármely mérettel rendelkező spanyol mintás pontyot, koi pontyot, fátyolos farkú kárászt, arany kárászt és compót kíméletesen vissza kell engedni mérlegelést, foltozást, videózást követően. A hallal kíméletesen bánni! A fogást jelenteni a tógazdának. A maximális méretkorlátozás harcsára és busára nem vonatkozik. A Halas jegyben foglalt mennyiségen felül lehetőség van 1.000ft/kg.-os egységáron a megvásárlásra, max. Összesen napi 10kg.-ig Sport jeggyel fogott hal ára megtartása esetén 2000Ft/kg. A sporthorgász jeggyel fogott halat, horgásztársainknak nem ajánlható fel és nem adható oda. Az ily módon cselekvőktől a hal elvételével, azonnali kitiltást könyvelünk el a tárgy évre. Harcsát vagy busát fogó horgász, a tóba a halat vissza nem engedheti. A tógazdának fogást követően azonnal jelezni a halat leadni vagy megvásárolni van lehetőség. A süllő és a csuka fogásánál amennyiben a horog a megsértette a halat a tógazdának be kell mutatni aki dönt a hal visszaengedése vagy a leadása végett

Illuminált, alkoholos állapotban horgászni és a halat kézbe venni, valamint a vízbe bemenni még megmártózni is TILOS !

  A sport tó körül autóval csak ki-be pakolás céljából állhat az állások mögé (kivétel versenyeken). Ki pakolást követően zárt őrzött parkolóban vagy a tógazda által megjelölt helyen kérjük az autók parkolását megoldani. A nem parkolóban parkoló gépjárművek területen tartózkodási díjai a kapun áthaladástól számítva 24órára a személyautó: 1.500Ft.  a kis teher-lakókocsi-lakóautó: 3.000

5  Sátor használat kijelölt helyen: ingyenes egyéb helyen 1.000ft/24óra

6  A szabad horgász állás érdekében, foglaljon horgászállást telefonon vagy személyesen amennyiben nincs foglalt idő a érkezési sorrendben foglalhatók el a szabad állasok, valamint telt ház vagy egyéb okok végett akár a területre lépést megtagadhatjuk.

7  A szállás foglalás érvényesítéséhez a minimum a teljes ár 20%-át, a versenyre nevezési díjnak a teljes összegét kérjük elutalni az egyesület számlaszámára. 

 Számlaszám : Kunhomoki Horgász  Egyesület 16200144-18541935 

Az utalási bizonylatot kérjük üzenetbe elküldeni a 06303919185 telefonszámra vagy a carplake.hu@gmail.com email címre. 

8    A napijegyes vendéghorgászatot érvényes igazolvány bemutatása-leadása és a napijegy(ek) kifizetése után lehet megkezdeni. Amennyiben nem rendelkezik érvényes horgász engedéllyel vagy horgászvizsgával úgy a helyszínen a horgászat megkezdése előtt lehetőség van ideiglenes horgászengedély megszerzésére.  

9    A horgászat a vadvízi tavon amennyiben más is horgászik kizárólag 1 bottal, a verseny tavon 2 bottal lehetséges. Egyéb esetben korlátlan a botok használatának száma. A be dobot készséget max. 200.m távolságig lehet otthagyni. Alvás közben a botok kiszedett állapotban lehetnek! 

10    A nagy tavon a  horgászatot, nagy merítő szák, vastag minimum 10cm.-falal rendelkező pontymatrac vagy pontybölcső és halfertőtlenítő tulajdonában lehet megkezdeni.

11   Hozott pontymatrac, merítő szák, haltartó fertőtlenítése kötelező az erre létrehozott fertőtlenítő vízben. Amennyibe nem rendelkezik ezekkel, a felszerelésekkel 1.000Ft./készlet bérelhető /12óra. 

12   A fogott hallal kíméletesen bánni, A KOPOLTYÚHOZ BENYÚLNI TILOS. A földtől max. 100cm. magasságig lehet emelni (a fotózás nem állva történik). A tógazdának, amennyiben lehetőség van a fogás közben jelezni. 

13   A 9Kg. Feletti fogott halat külön szabályozás védi. A tógazdának mindenképpen, amennyiben lehet még fogás közben, de még visszaengedés előtt kötelező szólni 06303919185-telefon számon.  A 9Kg. Feletti fogott hallal, a tógazda megérkezéséig kíméletesen bánni. ez azt jelenti hogy  folyamatos locsolás közben a bölcsőben nedvesen vagy merítőhálóban esetleg pontyzsákban  a vízben tartani.

14   A nem szabályszerű hallal való bánás szankciói, kitiltás, a bérleti jogviszony és a maradék bérleti idő azonnali elvesztése mellett, kártérítési eljárást von maga után mely értéke min.50.000Ft., max.2.000.000Ft.

15 Pergető horgászat időszakosan a tógazda külön engedélyével lehetséges

16   A nyitva tartás az év minden nem szezonális napján foglalásos alapon, illetve április 1. és Szeptember 1. között  0-24 óráig. A 24 órás nyitvatartási idő, nem azt jelenti, hogy bármikor lehet érkezni vagy távozni. Szezonban a kapunyitás 07:00, kapuzárás 21:00. A kapu nyitott vagy csukott állapota, nem függvényé a nyitva tartásnak. Szezonon kívül a kapunyitás 08:00, kapuzárás 19:00. A kapu nyitott vagy csukott állapota, nem függvényé a nyitva tartásnak.  Az éjszakai horgászatra 19:00-ig érkezzen meg lehetőség szerint. Az egyesület fent tartja a jogot a nem szezonális időpontokon a tó teljes területére lévő belépés megtagadására. Az egyesület tagjai illetve a parcella bérlők legalább 1 nappal jelezzék - amennyiben lehetséges - a 06303919185 telefonszámon a területre való érkezést akár önmaguk akár ismerősük szeretne a területen tartozkodni

17 A hozott göngyöleget, hulladékot távozáskor kérjük, vigyék el. Tilos a vízparton szemetelni, a horgászhelyen szemetet hagyni, ideértve a dohányzásból származó hulladékokat is. Az éves bérlettel rendelkezőknek akik a szemétszállítási díjat kifizették minden hétfőn délelőtt történik az elszállítás. A göngyöleget bekötött zsákokban vagy fedeles kukában a bérelt parcella elé kell kihelyezni vasárnap 19:00 és hétfő 11:00 között.  

18 Távozáskor kötelező a gépjárművet kérés nélkül átvizsgálásra bocsátani. Az átvizsgálás nélkül távozó gépjármű rendszáma alapján és azt vezető társaság horgászengedély  által azonosított személyek a területről végleges kitiltásra kerülnek valamint hatósági eljárással kell számolniuk .

19 Hozott csónak, etetőhajó és halradar és a kézi behordás engedélyezett.

20 Tóban megmártózni, fürödni saját felelősségre és a horgásztársaink zavartalan kényelmét figyelembe a kijelölt helyen  engedélyezett, de feltételhez kötött! Feltétel a tóban való megmártózás, fürdés előtt a zuhanyzáskötelező, gyerekeknek is ! A napkrém, napolaj, szúnyogirtó, parfüm és egyéb vegyszerek a tó biológiai állapotát felboríthatják. Alkoholos és illuminált állapotban szigorúan tilos! Azoknak, akik a feltételt nem tartják be azonnali kitiltást eredményez.

21 Tűzrakás csak is a tógazda engedélyével lehetséges a kijelölt helyeken! A tűzrakáshoz erre kihelyezett ingyen használható fával, szénnel vagy hozott fával vagy gáz zsámollyal lehetséges. 

22 A verseny tavon a horgászat kizárólag a jobb oldalon lehetséges a kialakított állásoknál, stégeknél. A víztől 4-6m. tavolságra a soder töltésre autóval álni és sátorral felálítani tilos. A lezárt területekre belépni tilos csak a tógazda engedélyével ! A behúzás, és a csónak használat engedélyezett, de feltételhez kötött. A foglalt-bérelt helyen a horgász készséget csak a foglalt szektorhoz tartozó vízfelületre lehet bedobni, merőlegesen. (Kivétel, ha mellettünk lévő szektorok üresek)! A foglalt - bérelt parcellát egységes keritésrendszerrel lehet körbekeríteni.

23 A verseny tavon a verseny idején a bérelt parcellán való horgászat csak akkor lehetséges ha a nevezési díj befizetésre kerül. Amennyiben a verseny idején a terület bérlő nem fizeti ki a nevezési díjat úgy horgászatával a versenyt nem zavarhatja. Ez adott bérleti időszakban maximum 10 nap tilalmi időt jelenthet éves szinten. A nem használt bérelt területekre a használati jogot a verseny időpontja alatt a versenyzőknek az egyesület a verseny idejére biztosítja, kivétel ha a bérelt területet a bérlő a verseny napján legkésőbb 7:00-ig birtokba veszi. A verseny idején a parcella bérök nem mindig a saját bérelt helyükön horgásznnnak-versenyeznek mert a verseny helyeket sorsolással döntik el. 

24 A vadvízi tavon a sügér, naphal visszaengedése tilos! A fogottakat a kihelyezett haltartóba kell helyezni.

25 Amennyiben szabálysértést tapasztal-lát a szomszéd vagy bármelyik parcella bérlő illetve bármelyik horgász irányából, köteles jelenteni.

26 A Part tanyaház mellet lévő faházba található meleg vizes közösségi zuhanyzó használata saját felelősségre díjtalan a horgász vendégek és vendégeik számára. A fürdő használata után a fertőtlenítő felmosás kötelező az arra kihelyezett fertőtlenítő eszközzel. A Part tanyaház külső teraszán lévő kiülők, illetve ott lévő mellék helység (wc, mosdó) használata díjtalan (saját egészségügyi papír használata ajánlott). A teraszon lévő kényelmi bútorok, el nem vihetők. A Part tanyaházba a belépés szigorúan tilos. A belépők magánlaksértést követnek el !

27 Szocializált háziállat a területre hozható a nem szocializált állatokat kérjük pórázon tartani.0
Az oldal a világ legkönnyebben használható weboldalkészítőjével, a Mozellóval készült.

 .