Horgász és házi rend
A HÁZIREND EL NEM OLVASÁSA NEM MENTSÉG A BE NEM TARTÁSA ÉS FELELŐSSÉGRE VONÁSRA. A KISÉRŐKRE A HÁZIREND UGYAN ÚGY VONATKOZIK.
 

Horgász rend Anver 2 horgásztó 

Víztérkód : 03-0114-1-4 :

 1. 1nap maximum össztömegben 6kg. hal vihető el halas napijegy vagy éves halasjeggyel.
 2. Ha megfogta a jeggyel jogosult mennyiséget a horgászatot kötelező abba hagyni vagy új jegyet váltani.
 3. A 2,99 kg.-nál nagyobb testtömegű  bármely halat megtartani tilos ide értve az amur, busa halfajokat is.
 4. Bármely fajú ragadozó hal 70cm.nél nagyobb test hosszall rendelkezés esetében a visszaengedés előtt jelezni kell.
 5. A halak cseréje a szákban tilos.
 6. A halas jegy esetében a horgász plasztik kártyát vagy a horgász vizsga bizonyítványt vagy 10.000ft-ot letétbe kell helyezni
 7. Kötelező felszerelések: nagy merítő szák, lábbal rendelkező pontybölcső, mérlegelő és halfertőtlenítő, minőségi ponty zsák, maximális horog méret : 8-as. Csak vastag szakál nélküli vagy vastag mikró szakállas horog használható a békés halak horgászatához
 8. A KÖTELEZŐ FELSZERELÉSEK HIÁNYÁBAN KIZÁRÓLAG FELSZERELÉSSEL RENDELKEZŐ HORGÁSZTÁRSSAL, BÉRELT FELSZERELÉSSEL VAGY A MEGHATÁROZOTT HELYEN HORGÁSZHAT !
 9. A halas jegyet váltók csak a helyszínen éppen aktuálisan szabad és meghatározott helyen és állásokon  horgászhatnak.
 10. A tó rövid partjairól a horgászat max. a szigetig és a jelölő bójákig lehetséges. a bójákon túldobni tilos !  A horgász készséget kidobni, vagy lerakni a szektorából melyet bója jelez tilos. Etetőhajó és halradar használata a kijelölt szektoron belül engedélyezett.
 11. Pergető horgászat külön engedéllyel lehetséges
 12. A tó északkeleti oldalán lévő náddal fedett terület és 2m. körzetében horgászni tilos
 13. Vízparti növényzetet a halászati jogosult jóváhagyásával, horgász állás terjedelméig lehet íratni.
 14. Éjszaka csak sport horgászat lehetséges
 15. A gépjárművet és horgász felszerelést távozás előtt és horgászat közben, köteles kérésre az átvizsgálást biztosítani.

Területi rend :

 1. A területen biztonsági és online livecast kamera rendszer működik. A vásárlással, illetve a területre lépéssel elfogadja a helyi házirendet, valamint beleegyezik, hogy a felvételeket a tó tulajdonosa, üzemeltetője felhasználhassa.
 2. A területre lépő(k) köteles(ek) betartani a természetvédelmi, környezetvédelmi, talajvédelmi előírásokat, valamint a horgászatra jogosult a hatályos törvényeket
 3. A területen történt balesetekért felelőséget nem vállalunk.
 4.  A területen okozott kár(ok) megfizetésére a kár okozót vagy hozzá tartozóját kötelezzük, nem fizetés esetén hatósági eljárást kezdeményezünk
 5.  A nyitva tartás az év minden napján 0-24 óráig 8:00-20:00 nappali es 20:00-08:00 éjszakai. Kapuzárás 20:00 Kapunyitás : 08:00 Ügyelet 6:00-8:00 valamint 20:00-22:00 között. Éjszaka 22:00 - 06:00 között rendkívüli esetben lehet távozni a felszerelések nélkül melyet ilyen esetben megőrzünk és nappal vissza szolgáltatjuk. A több nappal vagy legalább 24 órás szállással rendelkezőknek az érkezés és a távozás a nyitvatartási időn belül kell történni.
 6. A területen lévő állatok (baromfi, kecske, marha, juh, disznó, kutya, cica) bántása azonnali kitiltással és szerződés felbontással jár
 7. A szabad horgász állás érdekében minimum 12 órával foglaljon horgász állást. A szabad állások érkezési sorrendben foglalhatók.
 8. Horgászatot érvényes horgász igazolvány birtokában lehet megkezdeni.  A területen a horgászatra jogosultak 2 méteréként használhatnak 1 horgászbotot, kivéve a spic horgászat max.4m.hosszúságú bottal
 9. A lezárt területekre belépni tilos !
 10. A 3,99Kg. feletti fogott nemes halat, amurt külön szabályozás véd, ami megköveteli, hogy a fotózás guggolva végezhetik el ! A fogott halat kíméletesen vissza kell engedni.
 11. A 10kg. feletti fogott halat jelenteni köteles. Köteles hitelesítésig megfelelő körülmények közt a hitelesítő érkezésig tárolni. A megfelelő körülmény a vízben tárolva  : mérlegelőben, esetleg minőségi ponty zsákban.
 12. A hozott göngyöleget, hulladékot távozáskor kérjük, vigyék el. Tilos a vízparton szemetelni, a horgászhelyen szemetet hagyni, ideértve a dohányzásból származó hulladékokat is. Szemetes zsák az állami horgász szabályoknak megfelelően legyen !
 13. Tűzrakás csak is a tógazda engedélyével lehetséges a kijelölt helyeken! A tűzrakás hozott fával vagy gáz zsámollyal lehetséges
 14. Vizibicikli használata saját felelőségre 8:00-20:00 között lehetséges ha arra jogosultságot a tó gazda meg adta.
 15. A közösségi helységek tisztán tartását kérjük a kihelyezett takarító eszközökkel tisztán tartani!
 16. A lakókocsiban a fűtést gázzal, napelemmes rendszerrel kell megoldani. Az áramot fűtésre-klímára használni tilos. Amennyiben több ampert szeretne úgy a használaton kívüli kiépített 100Ampert elbíró kábelhez külön egyedi amper igénylésével lehet. Ezzel járó költség összege eloszlik az ignylők között. Amennyiben sok lesz a biztosító leoldása úgy kötelező mindenkinek az 1A-os biztosíték. A biztosíték leoldásának visszakapcsolását azonnal meg kell oldani mert a tó víz ellátása is ettől függ !

Szálláshely Házirend :

Az apartman vendégei kötelesek betartani és elfogadni a Házirendet és az emberi együttélés, a kulturált viselkedés szabályait.

1. Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya, utalás. Elfogadott pénznemek: Forint (Ft) és Euró. (€)
2. A szálláshely az érkezés napján 10 órától, az elutazás napján délelőtt 09 óráig áll a rendelkezésre. Egyéb lehetőségek előzetes egyeztetés alapján, rugalmasan intézhetők. Az érkezés /elutazás időpontjában a szállás adó jelen van.
3. A szálláshely végleges elhagyásakor  a szállást meg kell mutatni a szállásadó részére. Ennek időpontjáról előre tájékoztassa a szállásadót!
4. A megegyezett időpont előtti elutazás esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.
5. Az apartman elhagyásakor az elektromos készülékeket ki kell kapcsolni. Az szállás elhagyásakor az ajtókat, ablakokat kérjük bezárni.
6. A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a vendégek.
7. A szállásadó jogosult – előzetes bejelentés nélkül – ellenőrizni, hogy a szálláshelyen az előre bejelentett illetve kifizetett létszámban tartózkodnak-e a vendégek.
8. A vendégeink látogatót nappal (8 és 20 óra között) a szállásadóval előzetes egyeztetéssel fogadhatnak.
9. 5kg-nagyobb háziállatot tilos az apartmanba bevinni!
10. A Tv. készüléken, illetve a Laptopon ami prolyektorral használható a szolgáltató előfizetést biztosít internet alapu streaming szolgáltatásra. Igény szerint Youtube premium, Disney+, Netfix . A nem kihelyezett készülékekért letét dijat kérünk. 
11. A szállásadó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért.
12. A vendégek által a nem rendeltetésszerű használattal okozott kárért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak, a kárt közvetlenül meg kell téríteni a szállásadónak.
13. A házirend megsértése  kitiltást, illetőleg tárgyak eltulajdonítása, rongálása, egyéb intézkedést vonhat maga után.
14. Amennyiben a tartózkodás alatt a szállással, szobával kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a szállásadót. Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni!
15. A szállás berendezését a házból kivinni tilos! Az érkezéskor és induláskor a szállást megtekintjük. Az esetleges károk okozása esetén, a károkat a vendéggel a helyszínen rendezzük.
16. A szálláshelyen hagyott értékekért a szállásadó nem vállal felelősséget. Az szálláshoz  tartozó értékek, tárgyak védelme a vendég felelősség körébe tartozik.
17. A szállásdíj tartalmazza a közüzemi díjakat és egyéb rezsi költségeket, az ágyneműt huzattal, egy héten túli tartózkodás esetén heti ágynemű és törülköző cserét, a végső takarítás vagy a napi takarítás kérésre  egyéni díjazással igényelhető.
18. A vizes ruhákat, törölközőket az erre alkalmas ruhaszárítóra kérjük elhelyezni és ne az szállás korlátaira vagy székekre stb. Kérjük, ügyeljenek a rendre és a tisztaságra. Elutazáskor az  szállásban, szobában kérjük, ne hagyjanak mosatlan edényt, ill. szemetet.
19. A szállás adónál elsősegély-csomagot talál. Nagyobb baj esetén hívja a 112-es segélyhívó számot!
20. Tűz esetén azonnal kezdje a mentést és hívja a tűzoltókat 105-ös számon majd azt követően a szállásadót!
21. Az szobákban  dohányozni szigorúan tilos! A dohányzás az udvaron a kijelölt helyen történhet!
22. A szállást a vendégek tisztán kapják meg, ottlétük alatt maguknak kell takarítani!
23. A háztartási szemét gyűjtése a konyhában, fürdőben  található szemetesben lehet. Amennyiben azok megtelnek az udvaron lévő kukában helyezzék el azokat! Újabb szemeteszsákot a szállásadótól lehet kérni. A szemetet távozáskor el kell vinni a horgászrendnek megfelelően.
24. Étkezés: A szállás felszerelt konyhával rendelkezik. Kérjük a tisztaságra ügyelni! A mikrohullámú sütőbe fémet tartalmazó edényt ne tegyen be!
25. Parkolás: Parkolni a zárt udvaron díjmentesen lehet a szállás bejárata előtti füves területen illetve a szállás bejáratától  bal irányba  az épület után a füves területen!
26. A szálláshelyen ingyenes wifi elérhető : anver2 vendég – névvel jelszó nélküli csatlakozással
27. A vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, az szállásban  22h-07h között Tilos hangoskodni, zenélni vagy zenét hallgatni.
28. Transzfer szolgáltatást kérésre biztosítunk
29. A Jakuzzi használata elött a zuhanyzás kötelező
30. A területen a horgászat a hatályos törvények mellet megengedett

A magánszálláshely tulajdonosa, mindenkor vendégei kényelmét és pihenését tartja szem előtt. Szívesen áll rendelkezésükre bármilyen probléma felmerülése, információ szolgáltatása… stb. esetén. Kérjük, forduljanak hozzá bizalommal 24 órás ügyeleti szolgáltatás telefonon és a helyszínen is a 0-24 óra között hívható telefon számon, vagy a intézmény vezető feliratnál található csengőn keresztül !

Bérlés feltételei :Kosár

A kosár üres.