Szállás használati rend :

 1. A szállás használatához ágynemű takaró, párna 2023 évtől biztosítva.
 2. A szállást használóknak a helyszínen az adatait meg kell adni. Az arcképes igazolványt letétbe helyezni.
 3. Extra dolgok használata (meleg vizes pezsgőfürdő-jakuzzi, projektor) külön szabályok betartása mellett lehetséges.
 4. A szobák, mosdók, wc-k, és egyéb helységek tisztán tartását kérjük mindenkinek tisztán tartani. Kérjük használják a kihelyezett tisztítási eszközöket, de kérésre minden további felszerelést és vegyszert biztosítunk ! A takarítást távozáskor lakó kocsinkként 5.000 apartman 10.000ft. összeg megfizetésével ki lehet válltani.
 5. Távozás előtt az értéktárgyakat ellenőrizve és működőképesen, a  helységeket tisztán és sérülés mentesen kell átadni ! Amennyiben kárt okozott, úgy a helyszínen, vagy 8 napon belül átutalással megbeszélés szerint a kárt meg kell téríti. A meg nem térített károk büntető jogi lépéseket von maga után.
 6. Szocializált max. 20kg ig háziállat a területre hozható saját kis ágyában aludhat.
 7. Szállás foglalás menete :
 • 1., Telefonon időpont és érkezett fő egyeztetés.
 • 2., Online felületen a tételek a kosárba helyezése, adatok megadása A MEGJEGYZÉS ROVATBA AZ EGYEZTETETT IDŐPONT ÉS AZ ÉRKEZETT FŐ
 • 3., Az időpont egyeztetést követően, a megrendelt tétel árnak a 20%-át kell be fizetni a foglalás véglegesítéséhez.
 • 4., Az időpont egyeztetést követően, az akciós Last minute árnak a 100%-át kell be fizetni a foglalás véglegesítéséhez.
 • 5., GARANCIA Foglalás garanciát adunk, mely arról szól ha mi mondjuk vissza, bármilyen okból a foglalt időpontot,  a fizetett összeg dupláját fizetjük vissza ! Nem kell mást tenni csak nyomtassa ki ezt az oldalt foglalást követően !
A be fizetett tétel időpontja nem módosítható, pénz vissza fizetés lemondás esetben, ha a foglalás napja előtt minimum 10 munkanappal történik.  Az akciós árakra való lemondott foglalásra pénz visszafizetés nincs kivéve garanciás esetek.

Területi és házirend :

 1. A területen biztonsági és online livecast kamera rendszer működik. A vásárlással, illetve a területre lépéssel elfogadja a helyi házirendet, valamint beleegyezik, hogy a felvételeket a tó tulajdonosa, üzemeltetője felhasználhassa.
 2. A területre lépő(k) köteles(ek) betartani a természetvédelmi, környezetvédelmi, talajvédelmi előírásokat, valamint a horgászatra jogosult a hatályos törvényeket
 3. A területen történt balesetekért felelőséget nem vállalunk.
 4. A területen okozott kár(ok) megfizetésére a kár okozót vagy hozzá tartozóját kötelezzük, nem fizetés esetén hatósági eljárást kezdeményezünk
 5. A nyitva tartás az év minden napján 0-24 óráig 8:00-20:00 nappali es 20:00-08:00 éjszakai. Kapuzárás 20:00 Kapunyitás : 08:00 Ügyelet 6:00-8:00 valamint 20:00-22:00 között. Éjszaka 22:00 - 06:00 között rendkívüli esetben lehet távozni a felszerelések nélkül melyet ilyen esetben megőrzünk és nappal vissza szolgáltatjuk. A több nappal vagy legalább 24 órás szállással rendelkezőknek az érkezés és a távozás a nyitvatartási időn belül kell történni.
 6. A területen lévő állatok (baromfi, kecske, marha, juh, disznó, kutya, cica) bántása azonnali kitiltással és szerződés felbontással jár 
 7. A szabad horgász állás érdekében minimum 12 órával foglaljon horgász állást. A szabad állások érkezési sorrendben foglalhatók. A szállással rendelkező vendégek foglalhatnak horgász állást.
 8. Horgászatot érvényes horgász igazolvány birtokában lehet megkezdeni.  A területen a horgászatra jogosultak 2 méteréként használhatnak 1 horgászbotot, kivéve a spic horgászat max.4m.hosszúságú bottal
 9. Horgászati tárgy Bérlési feltételek : horgász plasztik kártya vagy vizsga bizonyítvány leadása, külföldi állampolgár esetén útlevél. Károkozás esetén a kár értékek : etetőhajó 35.000ft, bölcső 15.000ft, mérlegelő 15.000ft, horgászbot 30.000ft, horgászorsó 15.000ft. Kár okozás esetén a helyszínen rendezheti azonnal a kárt. Ha nincs megfelelő összeg a kipótlásra a horgászengedélyt és a fogási naplót a kár rendezés idejéig letétbe át kell adni
 10. A lezárt területekre belépni tilos !
 11. A 3,99Kg. feletti fogott nemes halat, amurt külön szabályozás véd, ami megköveteli, hogy a fotózás guggolva végezhetik el ! A fogott halat kíméletesen vissza kell engedni.
 12. A 10kg. feletti fogott halat jelenteni köteles. Köteles hitelesítésig megfelelő körülmények közt a hitelesítő érkezésig tárolni. A megfelelő körülmény a vízben tárolva  : mérlegelőben, esetleg minőségi ponty zsákban.
 13. A hozott göngyöleget, hulladékot távozáskor kérjük, vigyék el. Tilos a vízparton szemetelni, a horgászhelyen szemetet hagyni, ideértve a dohányzásból származó hulladékokat is. Szemetes zsák az állami horgász szabályoknak megfelelően legyen !
 14. Tóban megmártózni, fürödni csak a kijelölt helyen szabad saját felelőségre !
 15. Erősen alkoholos és illuminált állapotban a horgászat tilos. Ellenkezés esetében hatósági intézkedést von maga után.
 16. Tűzrakás csak is a tógazda engedélyével lehetséges a kijelölt helyeken! A tűzrakás hozott fával vagy gáz zsámollyal lehetséges
 17. Jelző duda szóra vagy hangra kötelező minden készséget a partra kitekerni az esetleges zavartalan fárasztás érdekében
 18. Az feltüntetett árak részben napijegy  részben egyesületi támogatási összegekként kerülnek ki számlázásra

Horgász rend :
 1. 1nap maximum össztömegben 6kg. hal vihető el halas napijegy vagy éves halasjeggyel.
 2. Ha megfogta a jeggyel jogosult mennyiséget a horgászatot kötelező abba hagyni vagy új jegyet váltani.
 3. A 2,99 kg.-nál nagyobb testtömegű  bármely halat megtartani tilos ide értve az amur, busa halfajokat is.
 4. Bármely fajú ragadozó hal 70cm.nél nagyobb test hosszall rendelkezés esetében a visszaengedés előtt jelezni kell.
 5. A halak cseréje a szákban tilos.
 6. A halas jegy esetében a horgász plasztik kártyát vagy a horgász vizsga bizonyítványt vagy 10.000ft-ot letétbe kell helyezni
 7. Kötelező felszerelések: nagy merítő szák, lábbal rendelkező pontybölcső, mérlegelő és halfertőtlenítő, minőségi ponty zsák, maximális horog méret : 8-as. Csak vastag szakál nélküli vagy vastag mikró szakállas horog használható a békés halak horgászatához
 8. A KÖTELEZŐ FELSZERELÉSEK HIÁNYÁBAN KIZÁRÓLAG FELSZERELÉSSEL RENDELKEZŐ HORGÁSZTÁRSSAL, BÉRELT FELSZERELÉSSEL VAGY A MEGHATÁROZOTT HELYEN HORGÁSZHAT !
 9. A halas jegyet váltók csak a helyszínen éppen aktuálisan szabad és meghatározott helyen és állásokon  horgászhatnak.
 10. A tó rövid partjairól a horgászat max. a szigetig és a jelölő bójákig lehetséges. a bójákon túldobni tilos !  A horgász készséget kidobni, vagy lerakni a szektorából melyet bója jelez tilos. Etetőhajó és halradar használata a kijelölt szektoron belül engedélyezett.
 11. Pergető horgászat külön engedéllyel lehetséges
 12. A tó északkeleti oldalán lévő náddal fedett terület és 2m. körzetében horgászni tilos
 13. Vízparti növényzetet a halászati jogosult jóváhagyásával, horgász állás terjedelméig lehet íratni.
 14. Éjszaka csak sport horgászat lehetséges
 15. A gépjárművet és horgász felszerelést távozás előtt és horgászat közben, köteles kérésre az átvizsgálást biztosítani.

FIGYELEM A HÁZIREND EL NEM OLVASÁSA NEM MENTSÉG A BE NEM TARTÁSA ÉS FELELŐSSÉGRE VONÁSRA. A KISÉRŐKRE A HÁZIREND UGYAN ÚGY VONATKOZIK.

FIGYELEM ETETÉSI SZABÁLYOK :

MAX ETETŐANYAG HASZNÁLATA 1KG/24 ÓRA, SZEMES ETETŐ ANYAG CSAK FÖZÖTT LEHET, CSONTI ETETŐ ANYAG +0.5KG LEHET

Parcella házirend éves bérlőknek :

 1. A 2022 évben bérlők akik teljes bérleti díjat fizettek a 2022-es évre a 2023-as évre bérleti ár változás és szolgáltatás változás nincs. 
 2. A házirend és a horgászrend megszegése parcella bérlőknek amennyiben minimális a megszegés 20.000Ft. büntetéssel. Ha nagyobb a szabályszegés akkor azonnali szerződés felmondással, kitiltással jár és jogi következményeket von maga után, valamint a felmerülő anyagi kár megfizetésére kötelezi. 
 3. A már kifizetett parcella bérlés esetében, semmilyen körülmények között nincs pénz vissza fizetés
 4. Az éves bérlők területét, nem használás esetében, napijegyes horgászat céljából a bérbe adó használhatja. Kivétel a VIP parcella rész illetve a keritéssel elkerített privát parcella.
 5. A VIP. parcella részén a lakókocsik és felépítmények kitelepítéséről - költöztetéséről a VIP. parcella bérlői hoznak közösen döntést. A döntéshozatal a halgazdálkodó érvényesíti vagy javaslatot tesz.
 6. A VIP. parcellákat a parcelláktól 50-100m távolságra lévő parkolóban helyezheti el a gépjárművet
 7. A VIP. parcelláknál a parcellák közti gyalogos közlekedést, a fa sor és a kerítés között (1m.) biztosítani kell ! 
 8. Az éves bérlők kötelesek minimum 12 órával érkezésük elött szólni, kivétel a VIP parcella rész
 9. Az teljes árú éves bérlők és vendégei részére, a napijegy az árban bele foglalva.
 10. Horgászverseny idején mindenféle horgászatot köteles mellőzni.
 11. Az éves bérlő felel a vendégéért kivétel ha a vendég napijegyet vált ! Amennyiben nem tartózkodik a vendége mellett a házirendbe és a horgászrendbe foglaltakat megszegi és ez bizonyításra kerül büntetés vagy szerződés felmondás !
 12. Az éves bérlők 1 autóval a saját bérelt területen parkolhatnak. Az parcellákhoz vezető úton várakozni tilos a távozó gépjármű elsőbbséget élvez.
 13. Az éves bérlők engedély mentes faházat, ingóságot, lakókocsit, lakóautót telepíthetnek ki. A saját területükre stég állást létesíthetnek a part vonaltól maximum 2m. távolságig
 14. Az éves bérlők kötelesek a kihelyezett bóják között horgászni ha mellettük lévő szomszéd is horgászik. A bóják sérülését, eltünését azonnal kötelesek jelezni. Saját dőlő bójákkal a kihelyezett fix bójákat kicseréljük.
 15. Az éves bérlőknek az könnyű áram csatlakozás lehetséges almérő felhelyezésével.  A fogyasztás 75ft/kw. Az áramot fűtésre-klímára használni tilos. Amennyiben több ampert szeretne úgy a használaton kívüli kiépített 100Ampert elbíró kábelhez, új oszlop igénylésével lehet. Ezzel járó költség összege eloszlik a bérlők között. Amennyiben sok lesz a biztosító leoldása úgy kötelező mindenkinek az 1A-os biztosíték. A biztosíték leoldásának visszakapcsolását azonnal meg kell oldani mert a tó víz ellátása is ettől függ !
 16. Az éves bérlőknek korlátlan víz vételre lehetőséget a közös mosdóból biztosítunk.
 17. Az éves bérlők kötelesek a területük tisztán tartását és karban tartási munkálatoknak elvégzését elvégezni. Ilyen a fű nyírás, a horgász állás  növény vágása mely nem haladhatja meg a 20cm.-er magasságot. A karbantartási munkákat motoros készülékkel kizárólag hétfői napon, kivétel ha ünnep nap ilyen esetbe az ünnep nap utáni első munka napon lehetséges. A karbantartási munkák havi 5.000Ft összeggel kiválthatók melyet márciusig 6 hónapot egy összegben kell  kifizetni, vagy az adott hónapra 10.000ft előre. 
 18. Az árnyékolóval rendelkező éves bérlők kötelesek az árnyékolók felújítását ön költségből megoldani
 19. Az éves bérlők, akik  45 napot meghaladóan nem jelentkeznek, a területükről és rajta lévő ingóságaikról ebben az esetben lemondtak. Későbbiekben semmiféle követelésük nem lehet. Ha bontani kell a bontási költséget mi álljuk.
 20. Az éves bérlők kötelesek a honlapon lévő hírek menü pontot hétnaponta egyszer meglátogatni az esetleges kiírások és információk tudomásul vétele végett.
 21. A következő évre való bérlési igényt és árat legkésőbb a bérelt év November 25.éig kell jelezni és a bérleti díjat kifizetni. A bérleti díj növekedik vagy csökken az infláció mértékével. Melyet  következő évben március 1.-éig kell vissza vagy ki fizetni az érintettnek. Az infláció a KHS adatai alapján kerül elszámolásra.
Kosár